Columns

Terug naar Columns

Voetbalkooi Dr. Lelykade

Onlangs kreeg de BOH een brief van het Stadsdeel Scheveningen dat “het behoud van de voetbalkooi aan de Dr. Lelykade niet meer ter discussie stond en dat de kooi voor 28 december a.s. zal worden verwijderd”.
Als BOH hebben we een brief naar de Burgemeester geschreven dat “het ons verbaast dat er op deze wijze met een gemeenteraadsbesluit wordt omgegaan. Dat het ons verbaast dat er zonder enige motivatie – dan dat de vergunning was afgelopen en het zes parkeerplaatsen zou opleveren – een speelgelegenheid voor jongeren weggehaald zou moeten worden, waar de jongeren op allerlei manieren goed gebruik van maken. Goed in de zin van dat men zich sportief kan afreageren. Het zijn daarnaast niet alleen de jongeren, maar ook zie je dat (groot)ouders met kleine kinderen er op allerlei momenten gebruik van maken, naast het feit dat in de zomerperiode er nog al wat kinderen van passanten uit de jachthaven gebruik van maken.
We hebben nog geen antwoord gekregen, maar namens u maken we ons sterk voor het behoud van “speelgelegenheid“ in het Havenkwartier.