Nieuws

Terug naar Nieuws

Bereikbaarheid Sail op Scheveningen

Van 20 tot en met 23 juni komen zo’n 25 bijzondere, grote zeilschepen uit 11 landen naar de haven van Scheveningen. U kunt de schepen gratis komen bekijken en zelfs aan boord gaan. De organisatie verwacht veel bezoekers. Kom daarom met het openbaar vervoer of op de fiets.

Bijzondere schepen van over de hele wereld

Kom ook de schepen bekijken. De vloot bevat 7 marine zeilschepen uit onder andere de Verenigde Staten, Mexico, Brazilië, Oman, Roemenië en Frankrijk. Ook zijn 3 replica’s van schepen uit de Gouden Eeuw uit Spanje en Rusland te bewonderen. Een aantal schepen komt voor het eerst naar Nederland. U kunt de schepen niet alleen vanaf de kade bekijken, maar kunt ook gratis aan boord gaan. Wie een unieke zeilervaring wil, kan zelfs een kaartje kopen voor een vaartocht.

Bereikbaarheid en parkeren

Het wordt druk in Scheveningen, zeker met zonnig weer. Daarom roept de organisatie bezoekers op om met het openbaar vervoer of de fiets te komen.

Openbaar vervoer

Met tram 1, 11, 16 en bus 22 en 28 bent u snel in Scheveningen. De HTM zet extra materieel in. Lees meer op de website van HTM.

Speciaal voor Sail rijdt tram 10. De tram rijdt vanaf Scheveningen Haven via de route van tram 11 naar Station Den Haag HS en van daar via de route van tram 9 naar Station Den Haag Centraal en weer terug. Hierdoor is er een directe verbinding tussen Den Haag Centraal Station en de haven en het strand in Scheveningen. Tram 10 is niet te vinden op de website van OV 9292.

Met de fiets

Er komen veel extra plekken om uw fiets te stallen. Alle stallingen zijn gratis en bewaakt en open tijdens het evenement. In een stalling staat uw fiets veilig en niet in de weg. De stallingen zijn duidelijk te herkennen. Fietsenstallingen tijdens het evenement:

 • Biesieklette Strandweg (ter hoogte van het Beach Stadium)
 • Aan het begin van de Visafslagweg – Dr. Lelykade: in de buurt van het (voormalig) gebouw van de 4-Master
 • Dr. Lelykade in de buurt van Catch by Simonis – Zuiderstrandtheater
 • Plein aan de Kapitein de Rijkstraat

Parkeren

Het is lastig parkeren in de buurt van het evenement, onder andere door werkzaamheden. Komt u toch met de auto? Maak dan gebruik van Q-park Laakhaven of Q-park Megastores. Vanaf deze garages is het eenvoudig om met het openbaar vervoer naar de haven te reizen. Via de website www.uitjeauto.nlkunnen bezoekers een parkeerplek reserveren en een OV-kaartje kopen.

Visserij, plezier- en beroepsvaart

De vloot ligt aan de kades van de 1e, 2e en 3e haven. Een deel van de 1e haven blijft beschikbaar voor de visserij. Een deel van de 2e haven blijft open voor plezier- en beroepsvaart. De 3e haven is voor de vaartochten voor bedrijven.

Verkeersmaatregelen rondom de haven

 • Maandag 17 juni: start opbouw. Afsluiting kopse kant van de kade van de 1e haven (deel van de Vissershavenweg).
 • Dinsdag 18 juni: afsluiting Dr. Lelykade ter hoogte van het voormalige gebouw van de 4-Master richting de havenmond (de Pijp).
 • Donderdag 20 juni t/m zondag 23 juni:
  • de organisatie zet verkeersregelaars in
  • 1e haven, opsplitsing in de lengte van de Vissershavenweg. Hierdoor kunnen ondernemers, klanten en leveranciers gewoon de bedrijven bereiken. Het publiek kan veilig langs de schepen wandelen.
  • afsluiting Zeesluisweg, behalve voor bestemmingsverkeer
  • Dr. Lelykade, ter hoogte van het voormalig gebouw van de 4-Master komt een keerlus
 • Extra verkeersmaatregelen op zaterdag 22 en zondag 23 juni 2019:
  • omkering rijrichting Strandweg tussen Gevers Deynootweg en Vissershavenweg
  • afsluiten deel van de wijk gelegen achter de 1ste haven. Het gebied tussen de Vissershavenstraat, Kompasstraat en de Treilerweg. Bewoners, ondernemers en leveranciers mogen natuurlijk de wijk wel in.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie en het programma op www.denhaag.com of op www.sailopscheveningen.nl. Op de website van Sail vindt u ook de plattegrond.

U kunt het laatste nieuws volgen via:

Bron: Gemeente Den Haag