Nieuws

Terug naar Nieuws

Enquête verbetering fietspad Westduinweg

Het asfalteren van het fietspad langs de Westduinweg aan de havenzijde tussen Kapitein de Rijkstraat en Kranenburgweg is vorig jaar uitgesteld na zorgen van bewoners.

Verschillende bewoners zijn bezorgd over de verkeersveiligheid als het fietspad verplaatst wordt. Verplaatsing van het fietspad is nodig om de huidige bomen te laten staan. Door de wortelgroei en de bestaande bomen kan er anders geen asfalt worden aangelegd.

De gemeente heeft daarop twee varianten gemaakt waartussen bewoners nu kunnen kiezen. De varianten zijn als volgt:
Westduin2
Bij Variant 1 wordt de stoep maximaal twee stoeptegels richting de woningen verplaatst (en daardoor smaller); het aantal parkeerplekken blijft bijna gelijk (van 76 naar 73); de bomen kunnen blijven staan.
Bij Variant 2 wordt de stoep niet verplaatst (stoep blijft ongeveer net zo breed als nu); het aantal parkeerplekken wordt verminderd van 76 naar 60; de huidige bomen verdwijnen, en komen nieuwe bomen in de parkeerstrook.
In allebei de varianten worden drie parkeervakken veranderd in plaatsen voor fietsbeugels. De beugels worden zoveel mogelijk bij de fietsdoorsteken geplaatst.

Bewoners kunnen voor 8 november aanstaande hun voorkeursvariant opgeven. U ontvangt hiervoor een bewonersbrief. Uw voorkeur kunt u doorgeven door middel van het formulier die bij de bewonersbrief zit in te sturen. U kunt daarbij gebruik maken van de retourenvelop. Ook kunt u uw voorkeur mailen naar e-mail: Opdrachtgeving@denhaag.nl. Geef daarbij uw naam, adres en keuze op.