Nieuws

Terug naar Nieuws

Fietstocht PvdA door Haven- en Geuzenkwartier

Afgelopen zaterdag 19 september bracht een vertegenwoordiging van de Haagse PvdA, onder andere fractievoorzitter Martijn Balster en raadslid Bulent Aydin, een bezoek aan het Haven- en Geuzenkwartier. Samen met BOH-leden en geïnteresseerden werd een fietstocht gemaakt langs knelpunten in de wijken.

BOH PvdA (1)

De fietstocht startte bij het voormalige Norfolkterrein waarbij gepleit werd voor nieuwbouw tussen Duindorp en het Havenkwartier die een overgang karakteriseert in plaats van een scheidingsmuur.
Bij Boeg Nautic werd aangehaald dat werkgelegenheid in de haven, maar ook in de rest van de stad, in het nauw komt door woningbouw.
De volgende stop was de Jachtclub Scheveningen, waar ook veel oud-vissers en Scheveningers hun bootje hebben liggen in de verenigingshaven. De mogelijke invoering van betaald parkeren zou dat praktisch onbetaalbaar maken.
Op de Duindorpdam werd bij de PvdA’ers het vuur aan de schenen gelegd inzake het nieuwe openbaar vervoertracé. Waar dit tracé ook komt te liggen het haalt heel veel parkeerruimte weg uit het Geuzenkwartier, waar al een serieus parkeerprobleem is. Hoe denkt de Gemeente daarin te voorzien?
Ook het kleine leed werd niet vergeten tijdens de fietstocht. Bij de Speeltuin Mallemolen werd een stop ingelast om te pleiten voor een voetbalkooi met een zachte bodem. De huidige harde bodembedekking levert dagelijks kapotte knieën en schaafwonden op.
Grote vraag bij het Radio Hollandplein was: ‘wanneer wordt het nu eindelijk eens afgemaakt?’ Daarnaast werd aandacht gevraagd voor het tweerichtingsverkeer in de Van Bergenstraat want met de kruising met de Westduinweg tot een grote puinhoop heeft geleidt.
Bij de Hellingbaan ter hoogte van de Hennephofkerk werd door de BOH wederom verzocht om de Hellingbaan, wanneer deze weer voor het verkeer toegankelijk is tweerichtingsverkeer te maken in plaats van het voorgestelde eenrichtingsverkeer. Tweerichtingsverkeer zou de ontsluiting van het havengebied ten goede komen.
Bij Roeleveld aan de haven werd gesproken om de werkgelegenheid in de haven te vergroten door onder meer een drijvend dok waar kotters drooggezet kunnen worden om onderwaterreparaties uit te voeren.
De fietstocht kwam tot een eind bij het surfdorp F.A.S.T., waar aandacht werd gevraagd voor het creatief ondernemen door jongeren. Waar in Scheveningen en Den Haag kan dit nog nu F.A.S.T. verdwijnt?

Maandag 21 september zal de BOH een gesprek hebben met wethouder Karsten Klein, ook dan zullen de punten die tijdens de fietstocht zijn besproken aan de orde komen.