Nieuws

Terug naar Nieuws

Oud Vissers weer de zee op

Na de  ingebruikname van de Klaverbank vrijdag 08 juni jl. scheepten zich tussen 12:00 – 13:00 uur vele oud vissers en genodigden in voor een vaartocht op de Noordzee.

Bij de Genodigden onder andere burgemeester van Aartsen en de voorzitter van het Scheveningse MUZEE, Dhr. Henk Grootveld. Alvorens de tocht met twee schepen van Rederij Groen kon beginnen werd er eerst nog eens overlegd of de weersomstandigheden niet al te winderig waren, want inderdaad er stond een straf briesje met windkracht 4 a 5 Beaufort.

Maar om exact 13:00 uur kwam het sein varen maar en werden de trossen van beide schepen los gemaakt en de motoren gestart. Dat de wind inderdaad best straf was bemerkte uw verslaggever, die na een uurtje op zee ter hoogte van Kijkduin een Kite- surfer in grote problemen zag.  De “brug” , lees de schipper werd gewaarschuwd en die stuurde direct een bericht naar de wal en binnen de kortste keren voer de reddingboot uit, die enige tijd daarvoor nog in de buurt van onze beide schepen met oud vissers rondvoer. Frank Lelyveld , mede opvarende wist mij vlak voor we binnenvoeren nog te melden dat de surfer veilig aan de wal was gezet.

Tijdens het afmeren werden vele oud vissers weer opgewacht door hun partners, die bij vertrek zich eveneens niet onbetuigd gelaten hadden, waarbij onze eigen Immetje ook een aardige vocale noot in het afscheidsvocaal deed.

Attente dames van het ontvangst- comité wachten beide schepen op bij de Gangway, vergezeld van een lekker harinkje, als Toetje op een zeer geslaagd Oud Vissers Festijn, mede mogelijk gemaakt  door Rederij Groen en organisator Piet van Wijk, waarvoor namens allen onze grote dank !

 

De reddingsboot kwam op zee ook nog even langs

De reddingsboot kwam op zee ook nog even langs

Immetje en de andere echtgenotes partners zwaaien uit !

Immetje en de andere echtgenotes partners zwaaien uit !

Midden op zee

Midden op zee

Organisator Piet van Wijk geeft uitleg aan de Pers

Organisator Piet van Wijk geeft uitleg aan de Pers