Nieuws

Terug naar Nieuws

30 mei: Haagse Vitaliteitsspelen 2024

Donderdag 30 mei, Sportpark Laan van Poot 353a, 11.00 tot 16.00 uur

Na een succesvolle eerste editie organiseert gemeente Den Haag ook dit jaar de Haagse Vitaliteitsspelen. Graag nodigt de gemeente u uit om deel te nemen aan deze sportieve beleving.

De dag bestaat uit verschillende beweegactiviteiten, optredens, een informatiemarkt met gezondheidschecks en informatiestands van verschillende organisaties en een lunch met elkaar.

Het programma

De hele dag door zijn er tussen 11.00 en 16.00 uur sport- en beweegactiviteiten op elk niveau zoals OldStars Basketbal, Boksen, Honkbal, Dans en Yoga. Daarnaast zijn er activiteiten op vaste tijden:

  • 11.30 uur: Haagse Rollatorloop
  • 12.00 uur: Boksen met oud-bokskampioen Arnold Vanderlyde
  • 14.00 uur: Kick-off Nationale Diabetes Challenge,
    wandeling van 3km met Bas van de Goor
  • 14.30 uur: Padel clinic en wedstrijd

Gezondheidschecks en informatiemarkt

De hele dag tussen 11.00 en 16.00 uur kunnen bezoekers gratis hun gezondheid laten nakijken. Op de informatiemarkt zijn er allerlei tests beschikbaar, bijvoorbeeld voor het meten van de bloeddruk, cholesterol, suiker, gewicht en conditie.

Kick-off Nationale Diabetes Challenge

Tijdens de Vitaliteitsspelen vindt ook de Haagse kick-off van de Nationale Diabetes Challenge plaats. De gemeente nodigt alle wandelcoaches en hun wandelgroepen uit om mee te doen met deze feestelijke kick-off. Samen met Bas van de Goor is er een wandeling van 3 kilometer door de duinen. Naast het wandelen kunnen deelnemers ook meedoen aan een looptest.

Bijeenkomst “Ruimte voor Lopen”

Voor u als partner hebben we de bijeenkomst “Ruimte voor Lopen” op het programma staan. We bespreken hoe wandelen bijdraagt aan een gezonde vitale stad. We vertellen u over de mogelijkheden die Den Haag te bieden heeft en de ontwikkelingen die er zijn. Zo werken we bijvoorbeeld aan een nieuw loopbeleid en maken we nieuwe routes om te wandelen of hard te lopen. Wij nodigen u uit om hierover mee te denken en horen graag wat er nodig is om dit te realiseren. Aanmelden kan via deze link: Aanmeldformulier Ruimte voor Lopen

Gezamenlijke lunch

Tijdens de Haagse Vitaliteitsspelen kunnen bezoekers genieten van een heerlijke lunch.

Meer informatie of vragen

Voor meer informatie of vragen kunt u terecht bij: Casy el Bouhnani, Sportconsulent Senioren via 0631986287 of casy.elbouhnani@denhaag.nl of bij Debby Ego, Nationaal Ouderenfonds via 0622420618 of d.ego@ouderenfonds.nl