Groen in de wijk

Voorontwerp leefbaarheidsplein Hennephofkerk

Op dinsdag 28 mei 2024 heeft het college van B&W het voorontwerp leefbaarheidsplein Hennephofkerk vastgesteld. Inmiddels is de sloop van het voormalige gemaal in volle gang en wordt binnen de gemeente gewerkt aan het opstellen van het definitief ontwerp en de voorbereidingen voor de uitvoeringswerkzaamheden. De gemeente hoopt nog voor ..

Lees verder

Vraag je gratis boom aan!

Gratis bomen voor Haagse bewoners, organisaties, scholen en bedrijven. Via het project Duurzaam Den Haag geeft de gemeente Den Haag dit jaar gratis bomen weg! Bewoners, ondernemers, scholen, sportclubs, woningcorporaties en andere organisaties die hun tuin of terrein willen vergroenen, kunnen zich aanmelden. Aanmelden voor een boom kan tot 31 ..

Lees verder

15 november: bijeenkomst over een groen en schoon Havenkwartier e.o.

In het voorjaar van 2022 is er op initiatief van het stadsdeel Scheveningen een discussie op gang gebracht, die voortborduurde op een al lang bestaande discussie binnen het Havenkwartier (inclusief Vissenbuurt, Geuzenwijk en de Zuid) over een groene en schone wijk en de daarmee samenhangende leefbaarheid binnen de wijk. Op ..

Lees verder

Meer Bomen Planten Op Scheveningen

De motie van Groen Links (GL) waarbij het Stadsbestuur wordt gevraagd om snel meer boomoppervlak in versteende kustwijken te realiseren is aangenomen. De gemeente plant in Scheveningen nauwelijks bomen, omdat door de zoute zeewind bomen er slechter groeien. Ook hebben bewoners al vaker aangegeven dat zij graag meer groen en ..

Lees verder

Cultuurhistorisch Document / Groen in het Havenkwartier

Er wordt momenteel door bewoners gewerkt aan een groenplan voor o.a. de Dr. Lelykade. Een goed moment om dit te combineren met elementen uit ons plan om visserij gebonden elementen te doen terugkomen in het straatbeeld rondom de havens. Cultuurhistorie Scheveningen Haven

Lees verder