Nieuws

Wellekom voor nieuwe bewoners van het Havenkwartier

Nog steeds mogen wij nieuwe bewoners verwelkomen in onze wijk Havenkwartier. In 2019 zijn, bij het bijna gereed komen van nieuwbouw De Zuid (voormalig Norfolk) er weer +/- 350 nieuwe woningen bewoond. Eind 2019 komen daar nog eens 350 woningen bij, welke nu in de eindfase oplevering zijn. Maar ook ..

Lees verder

Scheveningen: onderzoek ondergrondse afvalsorteerstraatjes

De gemeente gaat op verschillende plekken een ondergronds afvalsorteerstraatje neerzetten. Dat is om het scheiden van afval te stimuleren. Een afvalsorteerstraatje is een serie ondergrondse containers voor glas, papier, textiel en plastic verpakkingen, blik en drinkpakken. De gemeente begint in mei in verschillende straten in Scheveningen. Onderzoek naar een geschikte ..

Lees verder

Katern Mei 2019

Beste oude en ook nieuwe buurtgenoten, Met name de nieuwe buurtgenoten wordt gevraagd om 11 juni s’avonds in hun agenda vrij te houden, want dan gaat u uitgenodigd worden om met de Bewonersorganisatie Havenkwartier (BOH) en haar doen en laten kennis te maken. Voor ons allen geldt het volgende: We ..

Lees verder

Dunea plaatst drie watertappunten op boulevard Scheveningen

Dunea, de initiatiefnemer voor watertappunten, plaatst op de boulevard drie nieuwe watertappunten, te weten één bij de Noordboulevard en twee op de Middenboulevard. Het watertappunt op de Noordboulevard was al gepland en vervangt het voormalige watertappunt. Op een recent initiatief van de stichting Feest aan Zee zijn daar twee nieuwe ..

Lees verder

Betaald parkeren blijft in stand voor Geuzenwijk, Staten- en Havenkwartier

In het Scheveningse Geuzenwijk, Haven- en Statenkwartier blijft betaald parkeren gehandhaafd. Dat heeft de gemeente Den Haag bepaald op basis van een enquête die door zo’n 2600 mensen is ingevuld. RIS302365 Uitkomsten evaluatie betaald parkeren Haven- Staten- Geuzenkwartier 24 procent van de 10.915 verspreide formulieren is ingevuld. De gemeente had ..

Lees verder

Vrijwilligersprojecten gezocht voor Piet Vink-prijs 2019

Kent u een bijzonder project of initiatief dat belangrijk is voor de samenleving en waarin vrijwilligers een grote rol spelen? Meld dit project  dan aan voor de Piet Vink-prijs. De Vereniging van Oud-Gemeenteraadsleden van Den Haag reikt jaarlijks de Piet Vink-prijs uit, vernoemd naar de voormalige Haagse wethouder Piet Vink ..

Lees verder

Ontwerp Bestemmingsplan Rotonde Duinstraat / Scheveningseweg

Het ontwerp Bestemmingsplan Rotonde Duinstraat / Scheveningseweg ligt tot 12 Juni ter inzage. Voor plannen zie; https://www.denhaag.nl/nl/in-de-stad/verkeer-en-vervoer/bereikbaarheid/prins-willemstraat-en-kruispunt-duinstraat-scheveningseweg-herinrichting.htm Voor de brief zie; Ontwerp bestemmingsplan Rotonde Duinstraat Scheveningseweg  

Lees verder