Nieuws

Corona Maatregelen per 28 november

Het aantal coronabesmettingen is nog nooit zo hoog geweest als in de laatste weken. Daarom grijpt het kabinet in, met strengere maatregelen. De maatregelen zijn erop gericht om het aantal contactmomenten per dag sterk te verminderen. Daarbij gaat het dagelijks leven overdag (school, werk, sport et cetera) door, maar wel ..

Lees verder

Omgevingsvisie Den Haag

Aangeboden wordt de Startnotitie Omgevingsvisie Den Haag. Op 1 januari 2022 treedt de Omgevingswet in werking. Eén van de instrumenten die de wet kent is de omgevingsvisie. Hierin legt de gemeente het stedelijk beleid voor de fysieke leefomgeving vast. De gemeente beschrijft het voor de stad gewenste beleid op het ..

Lees verder

Mobiele Milieustraat op Radio Hollandplein

Lever kleine elektronica op woensdagen in op het Radio Hollandplein De komende maanden staat iedere woensdag een mobiele milieustraat op het Radio Hollandplein. Tussen12.30 en 15.30 uur kun je klein huishoudelijke apparaten zoals een föhn of mixer gratis inleveren. Ook klein chemisch afval, zoals batterijen en frituurvet is welkom. Ingeleverde ..

Lees verder

Uitstel Jaarvergadering BOH

Uitstel Jaarvergadering BOH Vanwege de afgelopen vrijdag afgekondigde maatregelen tegen de verspreiding van het Coronavirus heeft het bestuur van de BOH besloten de geplande Jaarvergadering van de Bewonersorganisatie Havenkwartier, Vissenbuurt, Geuzenkwartier en Haven Zuid op 23 november niet door te laten gaan. Ons voorstel is om hem nu te laten ..

Lees verder

Aldi Scheveningen

De motie van Hart voor Den Haag (GdM), mede ingediend door VVD, D66 en CDA is in de Gemeenteraad aangenomen. Bewoners Laag Lindoduin, BOH en Aldi gaan binnenkort met elkaar in gesprek om tot een breed gedragen verbouwingsplan te komen. HvDH_GdM_3 Aldi Scheveningen          

Lees verder

Petitie Houd Bronovo Open

Na twee geslaagde bijeenkomsten is het tijd de politiek bewust te maken van de noodzaak Bronovo te behouden. Met name gemeenteraadsleden en het college van B&W van Den Haag moeten zich achter het idee van de Stichting scharen. Wij stelden een petitie op, die via de site van petities.nl is te zien ..

Lees verder

MyCleanCity-app

Makkelijk afval melden met de MyCleanCity-app Met de nieuwe MyCleanCity-app kunnen inwoners van Den Haag volle, vieze en kapotte containers of afval rond containers snel melden. Dit kan ook met het nieuwe webformulier. Daarmee kan ook ander afval op straat makkelijk worden gemeld. Na de melding ruimt de gemeente het ..

Lees verder

Meer Hagenaars, minder ziekenzorg

Steeds meer Hagenaars, steeds minder ziekenzorg (column Coos Versteeg Dagblad070) Den Haag groeit in rap tempo. Voor we er erg in hebben zit de Residentie straks op 600.000 inwoners. Er moet dan ook flink worden gebouwd. In het gebied tussen de stations Hollands Spoor, CS en Laan van NOI vliegen ..

Lees verder

Energie besparen of energie opwekken?

Energie besparen of schone energie opwekken met je dak? Kom op dinsdag 26 oktober naar het gratis webinar met Haagse energiecoaches over duurzame daken.  De energieprijzen blijven stijgen en het lijkt er op dat dit nog wel doorgaat. Daarom is dit hét moment om aan de slag te gaan met ..

Lees verder