Nieuws

Verkeersbesluit: Instellen parkeerverbod fietsen en bromfietsen, omgeving Boulevard

Verkeersbesluit: Noordelijk Havenhoofd/Zuidelijk Havenhoofd/Zwarte Pad/Gevers Deynootweg (instellen parkeerverbod fietsen en bromfietsen, omgeving Boulevard) BWT-00153VKZ20 BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DEN HAAG, gelezen het op 14 juli 2020 ingekomen verzoek van de wegbeheerder van de gemeente Den Haag in stadsdeel Scheveningen, tot het nemen van een verkeersbesluit voor het instellen van een ..

Lees verder

Doe mee met de opruimdagen 2020

Heeft u spullen waar u vanaf wilt? Lever ze gratis in tijdens de opruimdagen. Spullen die nog bruikbaar zijn gaan naar de kringloop en grofvuil wordt netjes afgevoerd. Ook voor vragen over afval of afval scheiden kunt u terecht. Lees waar en wanneer de opruimdagen zijn. Doet u ook mee? ..

Lees verder

Fonds 1818 Bewonersinitiatieven: dien een aanvraag in vóór 1 november

Bewonersinitiatieven: Iedereen met een plan om de straat, de wijk of de wereld om ons heen een beetje mooier te maken kan daarbij hulp krijgen van Fonds 1818. Groepjes enthousiaste bewoners kunnen een donatie van maximaal 1.500 euro aanvragen. We noemen dat een bewonersinitiatief. Een stichting of vereniging oprichten is ..

Lees verder

Werkzaamheden aan tramlijn 1 in Scheveningen: wijziging in de planning

Vanaf 31 augustus werkt de gemeente Den Haag aan de tramsporen van lijn 1 en de riolering in Scheveningen (Prins Willemstraat, Jurriaan Kokstraat, Badhuiskade en Gevers Deynootweg). Ik wil u graag informeren over een belangrijke wijziging in de planning. Wij hebben de planning geoptimaliseerd na overleg met aannemer BAM en ..

Lees verder

Kleinere drempels geplaatst op fietsstroken Vissershavenweg

Vrijdag 7 augustus vanaf 6 uur ’s ochtends worden extra drempels gelegd op de Vissershavenweg. Dat betekent dat de 6 reeds geplaatste drempels worden uitgebreid met 6 kleinere, langwerpige en smalle drempels die aan de buitenzijde over de fietssuggestiestroken komen te liggen tot aan de parkeerstroken. De verkeerssituatie wordt daardoor ..

Lees verder

Terrassen uur langer open bij 25 graden

Het College van Burgemeester en Wethouders van de Gemeente Den Haag heeft besloten dat de terrassen in Den Haag mogen 1 uur langer open als het 25 graden of warmer is. Dit geldt vanaf donderdag 30 juli 2020 tot het einde van het terrasseizoen op 1 november 2020, van donderdag ..

Lees verder

Geen parkeergarage Van Sint Aldegondeplein

Het College heeft besloten om de planvorming voor een ondergrondse parkeergarage onder het Van Sint Aldegondeplein in het Geuzenkwartier te stoppen. RIS305871 Ondergrondse parkeergarage Van Sint Aldegondeplein Voorgeschiedenis: Haalbaarheidsstudie 2016 en coalitieakkoord 2018 Een haalbaarheidsstudie uit 2016, uitgevoerd door Queeste Architecten en Van Hattum & Blankevoort, toonde aan dat de ..

Lees verder

College kondigt drugsverbod af in kuststrook

De overlast op en rond de Boulevard van Scheveningen door drugsgebruik is zo groot dat het volgens het college noodzakelijk is om voor een periode van zes maanden een verbod op het gebruik van softdrugs in te stellen voor de kuststrook. De overlast wordt volgens een zogenoemd Uitvoeringsbesluit van de ..

Lees verder