Nieuws

Presentatie meetresultaten luchtkwaliteit in het Havenkwartier op 11 september

Bijeenkomst meetresultaten Luchtkwaliteit in het Havenkwartier te Scheveningen op 11 september om 19.30 uur in het wijkcentrum “De Mallemok”  Westduinweg 38D Tijdens de bijeenkomst zal een presentatie gegeven worden door de projectleider GGD over het project in Scheveningen waarbij men op verschillende locaties de luchtkwaliteit hebben gemeten. We geven een ..

Lees verder

Uitnodiging Inloopbijeenkomst Herinrichting Houtrustweg

Op Dinsdag 3 september organiseert de Gemeente Den Haag in samenwerking met de aannemer die het werk gaat uitvoeren, een inloopbijeenkomst. U kunt zich dan laten informeren over het plan, de planning, de werkzaamheden, de bereikbaarheid en het parkeren. Dinsdag 3 september 2019 van 19.00 – 21.00 uur in “Het ..

Lees verder

Soepeler terrassenbeleid

In het coalitieakkoord kondigt het college aan om te komen met een soepeler terrassenbeleid. Dit betekent meer vrijheid voor ondernemers om een terras in te richten, zonder onnodige regels. Ook wordt aangekondigd om de vergunningverlening klantvriendelijker te maken. De ondernemers krijgen meer ruimte, waardoor de stad nog gezelliger wordt. https://denhaag.raadsinformatie.nl/document/7654661/2/RIS302730%20Kaderbrief%20soepeler%20terrassenbeleid

Lees verder

Ruim baan voor de fiets

Wethouder Robert van Asten (Mobiliteit) presenteert, namens het College, vandaag 927-6-2019) het plan ‘Ruim baan voor de fiets – Fietsstrategie Den Haag 2040’. “Onze ambitie is dat Den Haag een echte fietsstad wordt, voor álle Hagenaars. In 2040 is de fiets het belangrijkste vervoermiddel in de stad. Een keuze voor ..

Lees verder

Donderdag 11 juli aanstaande Opruimestafette op het Radio Hollandplein.

Donderdag 11 juli aanstaande van 17:00 en 20:00 uur wordt er een Opruimestafette gehouden op het Radio Hollandplein (Kapitein de Rijkstraat). Achtergrondinformatie De Haagse opruimestafette is een serie van activiteiten door en met bewoners en partners uit de stad.  Steeds meer mensen willen bijdragen aan een schone en opgeruimde stad. Zij vinden ..

Lees verder

Bereikbaarheid Sail op Scheveningen

Van 20 tot en met 23 juni komen zo’n 25 bijzondere, grote zeilschepen uit 11 landen naar de haven van Scheveningen. U kunt de schepen gratis komen bekijken en zelfs aan boord gaan. De organisatie verwacht veel bezoekers. Kom daarom met het openbaar vervoer of op de fiets. Bijzondere schepen ..

Lees verder

Teun van Dijk wint Gouden Haring 2019

De Gouden Haring is dit jaar gewonnen door Teun van Dijk. De huidige voorzitter van de Bewonersorganisatie Havenkwartier en Stichting Initiatief op Scheveningen heeft de onderscheiding ontvangen voor een lange lijst aan havengebonden initiatieven die hij ondersteund. “En ten twaalfde is de haringlaureaat morgen jarig. Een beter verjaardagscadeau is er ..

Lees verder