Nieuws

Cameratoezicht Scheveningen Haven en omgeving

Er komt extra cameratoezicht in de haven van Scheveningen en omgeving. De afgelopen tijd waren er veel klachten over overlast in het gebied. Maar de camera’s zijn onder meer ook bedoeld om ‘ondermijnende activiteiten in de haven’ tegen te gaan, meldt burgemeester Van Zanen donderdag. In de haven van Scheveningen ..

Lees verder

Fonds 1818

Bewonersinitiatieven Iedereen met een plan om de straat, de wijk of de wereld om ons heen een beetje mooier te maken kan daarbij hulp krijgen van Fonds 1818. Groepjes enthousiaste bewoners kunnen een donatie van maximaal 1.500 euro aanvragen. We noemen dat een bewonersinitiatief. Een stichting of vereniging oprichten is ..

Lees verder

Mag uw brom- of snorfiets nog rijden in Den Haag?

Den Haag krijgt een milieuzone voor vervuilende brom- en snorfietsen op benzine. Vanaf 1 december 2020 mag u met een brom- of snorfiets uit 2010 en daarvoor nergens meer rijden in Den Haag. Oude elektrische brom- en snorfietsen zijn wel toegestaan. Check uw kenteken Op www.denhaag.nl/milieuzone kunt u controleren of ..

Lees verder

Aanpakplan Boulevard en Haven Scheveningen 2020

Besluitvorming: Het college van burgemeester en wethouders van Den Haag: overwegende dat: – de huidige situatie aan de kust en in haven van Scheveningen in de komende zomerperiode extra inzet behoeft en een integrale aanpak; besluit: I. in te stemmen met het Actieplan boulevard en haven Scheveningen voor de komende ..

Lees verder

Ja/Ja-sticker ophalen of per post ontvangen

Bewoners krijgen vanaf 1 juli 2020 alleen nog ongeadresseerde reclamefolders als zij een Ja/Ja-sticker op hun brievenbus plakken. U kunt deze stickers ophalen bij de stadsdeelkantoren in Escamp (stadskantoor Leyweg), Haagse Hout, Laak en Centrum (stadhuis Spui). Ook kunt u de sticker per post ontvangen. De informatie- en hulppunten op ..

Lees verder

Condoleances

Scheveningen rouwt. Het Havenkwartier rouwt. Vijf jongeren zijn verdronken en vijf families verliezen een geliefde. We leven mee met hen en met de groepsleden die het overleefd hebben. Dank aan allen die geholpen hebben hen te vinden. Het Havenkwartier

Lees verder

Muzee Moet Blijven

Muzee wordt weggevaagd als het aan de ‘Adviescommissie Meerjarenbeleidsplan Kunst en Cultuur 2021-2024’ ligt. Vanaf 2021 – nog acht maanden van hier – ontvangt Muzee geen euro subsidie meer! Ziet u het gebeuren, dat Muzee dus binnenkort leeg staat? Nee toch? Wij ook niet. De gemeenteraad heeft uiteindelijk het laatste ..

Lees verder