Nieuws

Terug naar Nieuws

Aanleg Slagbomen Boulevard van Start

Sinds begin juni wordt de Strandweg in de avonduren afgesloten om de overlast van flanerend autoverkeer tegen te gaan. Om sluipverkeer te voorkomen, gebeurt hetzelfde bij vijf achterliggende woonstraten. Hierdoor is de rust aan de kust weergekeerd. Op dit moment zijn het verkeersregelaars en hekken die het autoverkeer tegenhouden. Binnenkort zal de Strandweg tot medio oktober afgesloten worden met slagbomen. Bij verwachte drukte, waarbij ook de achterliggende straten dicht gaan, worden daarnaast nog steeds verkeersregelaars ingezet.

Op maandag 9 augustus 2021, zijn de werkzaamheden voor de aanleg van dubbele slagbomen aan de Scheveningseslag en Vissershavenweg gestart. Naast de slagbomen wordt een systeem voor capaciteitsbeheer geplaatst. Dit laat via digitale borden zien hoeveel parkeerplaatsen er nog zijn, zowel in de parkeerhavens van de Strandweg als op het parkeerterrein Noordelijk Havenhoofd. In totaal gaat het om ongeveer 550 parkeerplaatsen. Het systeem zal naar verwachting binnen enkele weken, uiterlijk op vrijdag 27 augustus, in gebruik genomen kunnen worden. Vanaf dan is inrijden van de Strandweg mogelijk zolang er parkeercapaciteit beschikbaar is. Tussen 22.00 uur – 06.00 uur is het helemaal niet mogelijk de Strandweg op te rijden. Uitrijden kan dan nog wel.

Toegang bij noodsituaties
Hulpdiensten, (semi)overheidsinstanties en enkele ondernemers krijgen vrijstelling om in noodsituaties de Strandweg op te kunnen rijden. Overige gebruikers van de Strandweg worden verzocht rekening te houden met en hun gasten te informeren over het nieuwe systeem en het tijdvak waarin de Strandweg helemaal dicht is voor autoverkeer.
Tijdens de aanleg van de slagbomen blijven de Scheveningseslag, Rederserf en Vissershavenweg toegankelijk voor verkeer.

Komende dagen
Totdat de slagbomen in gebruik genomen kunnen worden, wordt de Strandweg en achterliggende straten afgesloten op de manier waarop dit sinds begin juni gebeurt. Vanaf woensdag 11 augustus tot en met in ieder geval zondag 15 augustus sluit de Strandweg (en de achterliggende woonstraten) vanaf 18.00 uur. Daarbij wordt rekening gehouden met name op woensdag en op donderdag de optie open om bij grote drukte eerder af te sluiten.
Bij vragen of opmerkingen, stuur dan een e-mail naar: programmascheveningen@denhaag.nl