Nieuws

Terug naar Nieuws

Bewoner Westduinweg start petitie tegen overlast motoren en auto’s op wegen

Als bewoners van Scheveningen zijn we gewend aan bezoek. Uit alle hoeken van het land en buitenland komen mensen naar onze unieke kustlijn. Alle gasten zijn welkom. Maar sommige van deze ‘gasten’ misdragen zich keer op keer. Met ronkende motoren en scheurende auto’s wordt een weg gebaand naar het strand. De overlast begint op veel mensen steeds zwaarder te drukken. Op Scheveningen maar ook in de wijken daar omheen.
Zo ook op Suzanne Scholtemeijer, wonend aan de Westduinweg. ‘Sinds de corona-crisis lijkt de weg hier wel een racecircuit’, zegt Scholtemeijer. ‘Het is met mooi weer altijd wel druk geweest, maar de laatste maanden beïnvloedt het zelfs de slaap van mijn gezin. En wij slapen aan de achterkant, niet eens aan de straatkant. Tot diep in de nacht worden de straten hier als racebaan gebruikt.’
De 42-jarige Scheveninger was het zat en startte een petitie. ‘Eerst dacht ik nog; misschien ligt het aan mij, ben ik te gevoelig geworden voor herrie. Maar binnen een dag waren er al bijna honderd handtekeningen. Ik heb een gevoelige snaar geraakt,’ aldus Scholtemeijer.
Als de petitie veelvuldig wordt getekend, stapt de intitiatiefneemster naar de lokale media en daarna naar de gemeente.