Nieuws

Terug naar Nieuws

Cameratoezicht Scheveningen Haven en omgeving

Er komt extra cameratoezicht in de haven van Scheveningen en omgeving. De afgelopen tijd waren er veel klachten over overlast in het gebied. Maar de camera’s zijn onder meer ook bedoeld om ‘ondermijnende activiteiten in de haven’ tegen te gaan, meldt burgemeester Van Zanen donderdag.

In de haven van Scheveningen is snel in- en uitvaren mogelijk, vanwege de directe ligging aan de Noordzee. Dat brengt volgens de gemeente risico’s met zich mee op illegale activiteiten, zoals het heimelijk verslepen en opslaan van goederen, illegale in- en doorvoer van goederen, drugshandel en zwartvissen.

Eerder maakte de gemeente al bekend dat er extra toezicht zou komen in de kustplaats, vanwege aanhoudende klachten over overlast. Daar komt nu dus flexibel cameratoezicht bij, om naast de overlast ook criminaliteit terug te dringen.

Locaties:

De camera’s komen te staan tussen de Houtrustweg, Duindorpdam, Kranenburgweg, dr. Lelykade, Westduinweg, Schokkerweg, Vissershavenweg, Strandweg en het Zuidelijk en Noordelijk Havenhoofd. Ze zullen ook gericht zijn op het water in de haven. Hoe lang de camera’s zullen blijven staan heeft Van Zanen nog niet bekendgemaakt.

Bron: Omroep West