Evenementen

Terug naar Agenda

De Grote Debat Show Scheveningen (gratis entree)

In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen organiseert Podium Aan Zee (partnerschap van YMCA en Popagenda Scheveningen) op vrijdagavond 11 maart van 20.00 – 22.15 uur De Grote Debat Show Scheveningen. Dit evenement vindt plaats in de historische Oude Kerk van Scheveningen met politici van 12 partijen. Bent u geïnteresseerd om deze avond bij te wonen? U bent van harte welkom. De entree is gratis, de bar is open en tussen de debatten geniet u van live muziek van Shary-An Nivillac en KOPSMART, met mooie liedjes in het Schevenings dialect!

Het Debat: u kunt mee debatteren

Fred Zuiderwijk, bekend presentator en verslaggever van TV West, zal op zijn wijze de (potentiële) raadsleden uitdagen om zich zo sterk mogelijk te presenteren in het debat. De avond gaat in vier debatblokken gehouden worden. Tussen de 4 blokken is ruimte ingepland voor onder andere live muziek. De organisatie heeft ervoor gekozen het debat op te delen naar Scheveningse onderwerpen. Uiteraard zullen er Haagse overlappingen zijn.

Na de introductie van Zuiderwijk krijgt elk deelnemend (potentieel) raadslid één minuut waarin partij-speerpunten uiteengezet kunnen worden. Daarna volgt het debat. Het laatste blok is bestemd voor vragen vanuit het aanwezige publiek. Aan iedereen wordt bij binnenkomst verzocht een vraag aan (een van) de politici te formuleren op papier. Tijdens dit blok zal hieruit een keuze worden gemaakt.

Deelnemende politici

In vier blokken van 25 minuten zullen de volgende (potentiële) raadsleden in wisselende samenstellingen met elkaar in debat gaan: Coen Bom Hart – Den Haag/Groep de Mos, Cock Jol – VVD, Dennis Groenewold – D66, Anne Rietveld – GroenLinks, Hinke de Groot – CDA, Mikal Tseggai – PvdA, Peter Bos – Haagse Stadspartij, Leonie Gerritsen – Partij voor de Dieren, Machiel de Graaf – PVV, Judith Klokkenburg ChristenUnie/SGP, Lesley Arp – SP en Alexander Mullenders – 50Plus. Het debat kan nog aangevuld worden met meer politici.

 Voor jong en oud

Met deze debatshow wil Podium Aan Zee jongeren én ouderen op zowel serieuze als luchtige wijze in aanraking laten komen met de Haagse politiek en hen daarbij ‘op weg helpen’ om te gaan stemmen op woensdag 16 maart. Het debat wordt tevens live uitgezonden via het jongerenplatform Den Haag Inside Out (gemeente Den Haag) en diverse social media kanalen. Podium Aan Zee bundelt de krachten met Jongerenambassadeurs Scheveningen, influencer YousToub en De Scheveninger.

Muziek van Shary-An en KOPSMART

De op Scheveningen woonachtige Haagse popzangeres Shary-An Nivillac behaalde in 2011 de halve finale van The Voice of Holland. Zij ontpopte zich sindsdien tot een uitstekende singer-songwriter en actrice. Vorig jaar heeft zij haar Nederlandstalige debuut gemaakt met het nummer ‘Ik Ben Hier’, waarna ze de handen ineen heeft geslagen met Claudia de Breij. Dit jaar zal er een EP verschijnen met twee exclusieve release shows, waaronder 20 april in het Paard.

Onder begeleiding van haar gitarist zal Shary-Ann in de warme akoestiek van De Oude Kerk enkele prachtige nummers ten gehore brengen. De Scheveningse muzikant en singer-songwriter Arie Spaans heeft onlangs een mooi project toegevoegd aan het cultureel erfgoed van Scheveningen: KOPSMART. Arie heeft zijn nieuwe liedjes volledig in Schevenings dialect geschreven en gezongen. De teksten handelen onder meer over het vissersbestaan, het oude dorp, de badplaats, de zee, de veranderingen en de link naar de moderne tijd. De eerste liedjes van KOPSMART zijn op Spotify en YouTube te zien en beluisteren. Deze avond treedt hij samen op met Remco Prins.

 De Grote Debat Show Scheveningen op vrijdag 11 maart

Mede mogelijk gemaakt door de gemeente, Stadsdeel Scheveningen

Locatie: De Oude Kerk, Keizerstraat 8

Aanvang: 20.00 uur

Deur open: 19.00

Entree: gratis