Nieuws

Terug naar Nieuws

Den Haag deelt 1.000 bomen uit

De gemeente wil Den Haag groener maken. Bijvoorbeeld door meer bomen te planten. Daarom deelt de gemeente 1.000 gratis bomen uit aan bewoners. Bomen maken de stad mooi, gezond en prettig om in te wonen.

Vanaf donderdag 24 juni 17.00 uur tot en met zondag 29 augustus 2021 kunt u een gratis boom aanvragen via de website www.bomenvoordenhaag.nl. Stichting Duurzaam Den Haag beoordeelt alle aanvragen en regelt het uitdelen van de bomen. In het najaar wordt de boom bij u thuis bezorgd.

Hoe het werkt

De bomen moet u planten op privéterrein. Dat betekent in uw eigen voor- of achtertuin, volkstuin, buurttuin of gedeelde binnentuin. U kunt kiezen uit bomen voor een kleine, middelgrote of grote tuin. Ook kunt u kiezen uit verschillende soorten bomen zoals een kastanjeboom of een kersenboom.

Om zeker te weten dat de bomen op de juiste plekken komen, zijn er wat spelregels om een gratis boom te ontvangen. Zo moet u voldoende ruimte in uw tuin hebben voor een boom. Stichting Duurzaam Den Haag beoordeelt de aanvraag.

Als de aanvraag is goedgekeurd, wordt de boom bij u thuis bezorgd, samen met dingen die u nodig heeft voor het planten (zoals aarde). U moet de boom zelf planten. Heeft u hulp nodig? Dan meldt u dit bij de aanvraag voor de boom.

Aanvragen

Op www.bomenvoordenhaag.nl kunt u alle spelregels voor deze actie lezen. U kunt daar ook vanaf donderdag 24 juni 17.00 uur een gratis boom aanvragen.

Bomenbeleid

Bomen maken Den Haag mooi, gezond en prettig om in te wonen. In de toekomst worden bomen in de stad steeds belangrijker. Want de openbare ruimte wordt minder, er komen steeds meer mensen bij en het klimaat verandert.

Bomen geven schaduw in de warmte, zuigen regenwater op, dragen bij aan de biodiversiteit en maken het leven in onze stad prettig. Daarom krijgen bomen ruimte om te groeien en plant de gemeente de komende jaren nieuwe bomen. Dit gebeurt in samenwerking met bewoners, scholen en andere organisaties. Dit staat in het nieuwe bomenbeleid. Zo gaan we voor meer ‘blad voor de stad’. Want hoe meer bomen er zijn in de stad, hoe beter de kwaliteit van leven is.