Nieuws

Terug naar Nieuws

Energie besparen of energie opwekken?

Energie besparen of schone energie opwekken met je dak? Kom op dinsdag 26 oktober naar het gratis webinar met Haagse energiecoaches over duurzame daken. 

De energieprijzen blijven stijgen en het lijkt er op dat dit nog wel doorgaat. Daarom is dit hét moment om aan de slag te gaan met duurzame energie en energiebesparing. Op dinsdag 26 oktober organiseren de energiecoaches een gratis, openbaar webinar over alles wat Haagse bewoners met hun dak kunnen doen. Denk hierbij aan zonnepanelen, groene daken of dakisolatie. Het webinar is bedoeld voor alle bewoners in Den Haag. Inschrijven kan via het online formulier of een mail naar heba@duurzaamdenhaag.nl.

  • Wat? Gratis webinar door Haagse energiecoaches over het verduurzamen van je dak
  • Wanneer? Dinsdag 26 oktober van 20:00 tot 21:00 uur
  • Waar? Online, meld je aan via deze link!

De Haagse Energiecoach
Denk jij erover na om je woning te verduurzamen, maar weet je niet waar je moet beginnen? Begin je met zonnepanelen of ga je toch eerst isoleren? Of wil je eerst een goed gesprek van buur tot buur? De Haagse energiecoach helpt. Zij kennen de buurt en gaan met kennis, ervaring en voorbeelden uit de eigen wijk met buurtgenoten in gesprek over verduurzaming van hun woning. In een keukentafelgesprek bespreekt een energiecoach alle behoeften van de bewoner en neemt dit op in een gespreksverslag. Daarmee kan de bewoner zelf aan de slag om energie en geld te besparen.

In Den Haag zijn nu in diverse wijken meer dan 52 energiecoaches actief. Deze coaches zijn vrijwillige wijkgenoten die een opleiding hebben gedaan. Ze zijn onafhankelijk en er zijn geen commerciële belangen of relaties. De energiecoaches komen uit het Regentesse- en Valkenboskwartier, Benoordenhout, Scheveningen, de Bloemen- en Bomenbuurt, Vruchtenbuurt, Archipel/Willemspark, Duinoord, Mariahoeve, Laak en Ypenburg. Stichting Duurzaam Den Haag verzorgt samen met de wijkinitiatieven de coördinatie en coöperatie Hoom de opleidingen.  

Kijk voor meer informatie op www.duurzaamdenhaag.nl/heba