Nieuws

Terug naar Nieuws

Koningsdag en Meldpunt Overlast Scheveningen

De officiële meivakantie begint pas over een week en er waait voorlopig een frisse wind. Maar ook komende week zijn al veel mensen vrij en dinsdag 27 april vieren we Koningsdag. Daarbij – goed nieuws voor de ondernemers onder ons – gaan de terrassen vanaf 28 april overdag weer open. Daarom blijven we goed voorbereid op eventuele drukte. Mocht het drukker gaan worden in de komende dagen, dan zorgen we o.a. voor:
 inzet van handhaving en politie;
 aanwezigheid van het SUS & Safety team;
 inzet van crowd control gastheren en – vrouwen
 verkeersregelaars op afroep bij drukte;
 bereikbaarheidsinformatie via denhaag.nl en denhaag.com en online campagne Park + Beach
 extra aandacht voor de ‘huisregels’ via pictogramposters en sociale media;
 drempels op de Vissershavenweg;
 snelheidsdisplays op verschillende locaties;
 meer ruimte om fietsen en deelscooters te stallen;
 openbare toiletvoorzieningen (als de entree buiten is, mogen strandtenten hun toiletten nu ook openen).

Uiteraard zorgen we er ook de komende weken voor dat de openbare toiletten regelmatig worden schoongemaakt en vuilnisbakken op tijd geleegd. Met deze maatregelen hopen we eventuele drukte in goede banen te leiden en overlast te voorkomen.

Meldpunt Overlast Scheveningen
Mocht er onverhoopt toch iets voorvallen, dan kan dit vanaf 26 april tot en met 31 oktober 2021 melden bij het Meldpunt Overlast Scheveningen! Meldingen maken kan straks op drie manieren:

1. Via telefoonnummer 14070. Het meldpunt is op werkdagen bereikbaar van 8.30 tot 23.00 uur. In het weekend en op feestdagen kun je tussen 13.00 en 23.00 uur bellen. Kies voor optie 0 in het keuzemenu.
2. Via de e-mail. Meldingen kunnen naar scheveningenmeldt@denhaag.nl.
3. Vanaf medio mei kunnen er ook meldingen gemaakt worden via een speciale meldingsapp. Op het moment dat deze gelanceerd wordt, zullen we het meldpunt ook grootschalig bij alle andere bewoners en ondernemers op Scheveningen onder de aandacht brengen.

Uiteraard blijven de twee reguliere meldpunten van de politie (112 voor calamiteiten en 0900-8844 voor niet-spoedeisende vragen of problemen) van kracht.

Mendy van Veen
stadsdeeldirecteur Scheveningen