Nieuws

Terug naar Nieuws

Lancering Toekomstwijzer Omgevingsvisie

Denk mee over de toekomst van jouw wijk en stad

Vul de Haagse toekomstwijzer in

De gemeente Den Haag heeft op de website omgevingsvisie.denhaag.nl de toekomstwijzer gelanceerd. Een belangrijk hulpmiddel voor het maken van de omgevingsvisie: Wat voor Den Haag wil jij in 2050? Met de toekomstwijzer kunnen bewoners en ondernemers tot en met 19 januari 2022 meedenken over de toekomst van hun wijk én de toekomst van de hele stad. Sommige keuzes hebben namelijk niet alleen gevolgen voor de wijken, maar hebben effect op de hele stad.

In deze toekomstwijzer geef jij je mening over een aantal stellingen over bijvoorbeeld groen, woningbouw, openbaar vervoer en voorzieningen. Maar je krijgt ook de gevolgen van keuzes voorgelegd waarbij je zelf aangeeft of je een gevolg wel of niet wil accepteren. Als voorbeeld: wil je dat er meer woningen komen? Dan moeten er ook meer scholen komen.

Jouw mening is belangrijk
De gemeente roept zo veel mogelijk mensen, jong en oud, op om de toekomstwijzer in te vullen. Je kunt ook meedoen als je niet in Den Haag woont of onderneemt, maar er bijvoorbeeld werkt, studeert, naar school gaat of af en toe de stad bezoekt. De toekomstwijzer invullen duurt ongeveer 15 minuten. De gemeente verzamelt alle antwoorden en maakt een eerste overzicht van de resultaten per wijk en voor de hele stad. In het voorjaar organiseert de gemeente een stadsgesprek om de resultaten te bespreken. De belangrijkste uitkomsten van de toekomstwijzer worden eind 2022 verwerkt in de omgevingsvisie.

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen?
Kijk dan op omgevingsvisie.denhaag.nl en meld je aan voor nieuwsberichten.