Nieuws

Terug naar Nieuws

Rotonde kruising Westduinweg/Schokkerweg

Op de kruising Westduinweg/Schokkerweg in Scheveningen komt een rotonde. Het verkeer kan hierdoor straks beter doorstromen en wordt veiliger. De werkzaamheden beginnen in januari 2020 en zijn eind maart 2020 afgerond.

De kruising Westduinweg/Schokkerweg is een belangrijke verbinding tussen Scheveningen Haven en Scheveningen Dorp. Door de hellingbaan van de Dr. Lelykade aan te sluiten op de nieuwe rotonde wordt het havengebied beter bereikbaar.

Impressie van de nieuwe rotonde
Impressie van de nieuwe rotonde

Wat gaat er gebeuren?

De rotonde sluit aan op de hellingbaan van de Dr. Lelykade. De Tweede Haven is dan vanaf de Schokkerweg en de Westduinweg beter bereikbaar met de auto. Fietsers krijgen voorrang op de rotonde waardoor zij veiliger kunnen oversteken. Ook krijgen fietsers op de rotonde een eigen rijbaan.

Na de werkzaamheden is de Dr. Lelykade makkelijk te bereiken voor vrachtverkeer vanaf de Schokkerweg. Voetgangers kunnen dan veilig oversteken op de Westduinweg, de Schokkerweg en de Dr. Lelykade bij de rotonde. Er verdwijnen ongeveer 20 parkeerplaatsen langs de Westduinweg bij de nieuwe rotonde.

Werkzaamheden

De werkzaamheden worden in fasen uitgevoerd. De Westduinweg blijft tijdens de werkzaamheden open voor doorgaand verkeer. Alleen tijdens het asfalteren van de rotonde in maart 2020 is de Westduinweg 2 nachten dicht voor verkeer. De Schokkerweg is tijdens de werkzaamheden vanaf de Westduinweg dicht. U kunt er komen via de Zeesluisweg.

De Dr. Lelykade is vanaf de kruising ook dicht. De kade blijft bereikbaar via de omleidingsroute Westduinweg – Kranenburgweg – Dr. Lelykade.

Omleidingsroute tijdens de werkzaamheden
Omleidingsroute tijdens de werkzaamheden

Op de afbeelding is de omleidingsroute Dr. Lelykade blauw. De Omleidingsroute Westduinweg is rood. De omleidingsroute Schokkerweg is oranje en de omleidingsroute Westduinweg/Dr. Lelykade is groen. De twee roodwit geblokte strepen geven de afsluiting aan.

Planning

  • december 2019: start voorbereidende werkzaamheden voor het verleggen van kabels en leidingen
  • 6 januari 2020: start werkzaamheden aan rotonde
  • medio maart 2020: aanbrengen toplaag asfalt (nachtelijke werkzaamheden)
  • eind maart 2020: rotonde gereed