Nieuws

Terug naar Nieuws

Terrassen uur langer open bij 25 graden

Het College van Burgemeester en Wethouders van de Gemeente Den Haag heeft besloten dat de terrassen in Den Haag mogen 1 uur langer open als het 25 graden of warmer is. Dit geldt vanaf donderdag 30 juli 2020 tot het einde van het terrasseizoen op 1 november 2020, van donderdag tot en met zaterdag.

Met deze tijdelijke regeling wil de gemeente horecaondernemers steunen nadat de horeca hard getroffen is door de coronacrisis.

Zie de BOH reactie op het voorstel onderaan dit bericht

Hoe weet ik wanneer mijn terras een uur langer open mag?

Elke donderdag om 12.00 uur ziet u op deze pagina wat de weersverwachting is en of de terrassen die dagen een uur langer open mogen. Alleen de informatie op deze pagina bepaalt of het terras langer open mag. Ook als de temperatuur afwijkt van wat de voorspelling was. Andere weerberichten of eigen waarnemingen gelden niet.

Mogen de terrassen deze donderdag, vrijdag of zaterdag langer open?

Dag Datum Verwachte temperatuur Den Haag Terras langer open
donderdag 30 juli 2020 24 °C NEE
vrijdag 31 juli 2020 32 °C JA
zaterdag 1 augustus 2020 25 °C JA

Wat zijn de openingstijden voor donderdag, vrijdag of zaterdag bij 25 graden of hoger?

 • Uitgaanskernen: gevelterras tot 3.30 uur, overige terrassen tot 2.30 uur.
 • Toeristisch gebied Scheveningen (o.a. Havengebied) /Binnenstad: tot 2.00 uur.
 • Kijkduin: tot 2.30 uur.
 • Overig Den Haag: tot 24.00 uur.

Welke voorwaarden gelden voor de tijdelijk ruimere openingstijden voor de terrassen?

 • U kunt gebruikmaken van ruimere openingstijden voor terrassen als u een horecazaak heeft met minimaal categorie 2, middelzware horeca. Zoals omschreven in de Horecavisie Den Haag.
 • De ruimere openingstijd voor een terras geldt alleen voor de donderdagavond en -nacht, vrijdagavond en -nacht en zaterdagavond en -nacht in het zomerterrasseizoen van 2020. Het terrasseizoen stopt op 1 november 2020.
 • De ruimere openingstijd voor een terras geldt alleen als de weersvoorspelling van Weeronline voor Den Haag voor de donderdag, vrijdag of zaterdag op de donderdag voorafgaand aan deze dagen 25 graden of hoger is. Dit wordt op deze pagina iedere donderdag rond 12.00 uur bekendgemaakt.
 • Alleen de informatie op deze pagina bepaalt of het terras langer open mag. Ook als de temperatuur anders is dan de voorspelling. Andere weerberichten of eigen waarnemingen gelden niet.
 • De openingstijden van de terrassen zijn 1 uur langer dan wat mag volgens het horecabeleid voor de verschillende gebieden in de stad. Verder gelden alle regels die normaal gesproken van toepassing zijn ook voor dit extra uur.
 • U stemt de ruimere openingstijden van het terras goed af met de omgeving, bijvoorbeeld door hierover contact op te nemen met de bewonersorganisaties en ondernemersverenigingen.
 • Op het terras mag geen muziek klinken en er mag geen lawaai zijn, zoals draaiende motoren of geschreeuw van bezoekers. Wanneer een horecaondernemer gebruik maakt van de ruimere openingstijd en er is sprake van overlast, dan zal de horecaondernemer de activiteiten op het terras direct moeten staken.
 • Bij geweld of ander extreem (ongepast) gedrag zal de gemeente handhaven. Bij klachten over geluidsoverlast kunt u contact opnemen met de politie (0900-8844).

Zie ook