Evenementen

Terug naar Agenda

Teun van Dijk wint Gouden Haring 2019

De Gouden Haring is dit jaar gewonnen door Teun van Dijk. De huidige voorzitter van de Bewonersorganisatie Havenkwartier en Stichting Initiatief op Scheveningen heeft de onderscheiding ontvangen voor een lange lijst aan havengebonden initiatieven die hij ondersteund. “En ten twaalfde is de haringlaureaat morgen jarig. Een beter verjaardagscadeau is er natuurlijk niet”, grapte Henk Grootveld tijdens de bekendmaking.

Voor Van Dijk kwam de onderscheiding als een grote verrassing. “Ik wist echt van niets”, aldus Teun terwijl hij bedolven werd onder de felicitaties.

De Gouden Haring werd in 2014 door de Stichting Vlaggetjesdag Scheveningen ingesteld ter gelegenheid van de viering van het 500ste geboortejaar van de in 1514 geboren Scheveninger Adriaen Coenen. De jaarlijks op Vlaggetjesdag uit te reiken wisseltrofee is bestemd voor de persoon, instelling of onderneming die zich op en voor Scheveningen op enigerlei wijze verdienstelijk heeft gemaakt. Bijvoorbeeld door zich te hebben ingezet voor de belangen van de (haring)visserij of de havengebonden bedrijvigheid op Scheveningen, dan wel zich anderszins in de maatschappelijk-culturele of cultuurhistorische sector heeft ingezet voor de belangen van Scheveningen en zijn geschiedenis, cultuur en folklore.