Duurzaamheid

Terug naar Agenda

Uit Je Dak Scheveningen: 16-22 oktober

Van 16 tot en met 22 oktober komt Uit Je Dak naar het Geuzen- en Statenkwartier. Er zijn activiteiten en optredens bij het Museon, Omniversum en World Forum. Uit je Dak is een leuk uitje voor het hele gezin in de herfstvakantie.

U kunt het dak op
Tijdens Uit Je Dak zijn er activiteiten in en op gebouwen. Zo zijn er vioolconcerten van Matangi op het dak van het World Forum. Dit strijkkwartet is bekend in binnen- en buitenland. Verder kunt u op Dakexcursie bij het Museon-Omniversum. Bekijk de 404 zonnepanelen en het 1700 vierkante meter groene dak van dichtbij. Op het dak krijgt u antwoord op vragen zoals: Hoeveel regenwater kan het dak vasthouden? Hoe werken de planten en de zonnepanelen samen? En welke bijzondere insecten zijn er op het dak?

Alles op één plek
Heeft u plannen voor uw dak? Kom langs bij het spreekuur van de Duurzaam Den Haag Coaches. Of ga op de Dakmarkt met experts van de gemeente in gesprek over vergunningen en subsidies. Daarnaast zijn er technische adviseurs die kunnen helpen om de sterkte van uw dak te bepalen. Heeft u een goed idee van u wilt met uw dak? Er zijn ook leveranciers voor bijvoorbeeld zonnepanelen, groene daken en combinaties hiervoor. Zo gaat u van inspiratie direct over tot actie.

Monumentale panden en VvE’s
In stadsdeel Scheveningen zijn er inwoners die wel willen verduurzamen, maar die hierbij vastlopen. Dit omdat zij in een monumentaal pand wonen waardoor er meer regels gelden. Ook VvE’s moeten letten op een aantal dingen. Op de Dakmarkt is er speciale aandacht voor duurzame daken op monumentale panden en voor VvE’s. Kom langs voor tips, adviezen of een stappenplan om samen met de buren gedeelde daken te vergroenen. Laat u verrassen door wat er kan!

Voor jong en oud
Uit je Dak is ook leuk als gezinsuitje. Zo is er een silent disco. Hier worden elektronische nummers gedraaid met namen van mooie en soms bedreigde plekken. Of luister met het gezin naar het verhaal van een imker die vertelt hoe u van een dak een fijne plek voor bijen maakt. En natuurlijk is het ook voor kinderen een bijzondere ervaring om op een dak van een gebouw te lopen.

Bekijk hier het hele programma van 16 tot en met 22 oktober in Scheveningen. De toegang is gratis. Voor sommige activiteiten is een beperkt aantal plekken. Hiervoor kunt u zich vooraf aanmelden via de website van Uit Je Dak.