Nieuws

Terug naar Nieuws

Welzijn Scheveningen stelt BOH alternatief voor.

Als vervolg op Welzijn’s tijdens de vakantieperiode “aangetekende” huuropzegging heeft wethouder Scheveningen gemaand om eerst eens om de tafel te gaan zitten en te kijken naar oplossingen die voor BOH en Welzijn gezamenlijk acceptabel zijn. Op die manier hebben we dus meer tijd gekregen om tot een oplossing te komen.

Afgelopen donderdag heeft zo’n gesprek op het Stadsdeel Scheveningen plaats gevonden. Welzijn Scheveningen is met het alternatief van de Buurtkamer tussen de Doornstraat en de Scholstraat gekomen. Of het echt een alternatief is moet nog blijken, aangezien zowel de gemeente als de huidige Buurtkamer-gebruikers daar akkoord mee moeten zijn.

De Buurtkamer staat namelijk niet leeg en heeft haar eigen programmering. Als BOH zijn we blij met wat in de Buurtkamer volgens de huidige programmering voor de buurt gaande is.

Begin november zal door betrokken partijen geconcludeerd worden in hoeverre de Buurtkamer een alternatief is. Mocht het onverhoopt geen alternatief zijn, dan is – volgens de BOH – naast een eventuele interne verhuizing een andere optie om een kantoorcontainer achter de receptie te plaatsen met als gevolg dat vandaaruit gewerkt kan worden en goed zicht gehouden kan worden op zowel de ingang van de Mallemok als op de kinderspeelplaats. De consequenties van deze optie dienen volgens de BOH te worden onderzocht als blijkt dat de Buurtkamer geen alternatieve optie is. Anders moet er ergens in het Havenkwartier commercieel gehuurd worden, hetgeen vanwege de vele leegstand – ook onderzocht mag worden.

Tot zover de berichtgeving. Eventuele voortgang is te verwachten in november.

Wordt vervolgd