Columns

Terug naar Columns

Voorzitter Bewonersorganisatie Havenkwartier onderscheiden als Lid in de Orde van Oranje-Nassau

Op 26 april 2021 is onze voorzitter Teun van Dijk in het oude stadhuis van Den Haag door burgemeester Van Zanen onderscheiden als Lid in de Orde van Oranje-Nassau.
Zijn leven stelde Teun in dienst van de samenleving, van de gemeenschap waar hij deel van uitmaakt. Als jonge man in Tanzania, en na jaren in de tropen ook als pleitbezorger voor individuele en gemeenschapsontwikkeling in Den Haag, en altijd op verantwoordelijke posities. Als man van daad hielp en helpt hij projecten mogelijk maken en was hij ‘hands on’ betrokken bij de
Vlaggetjesdagcommissie, de renovatie van de SCH.236, voorzitter van de Stichting Initiatief Op Scheveningen (SIOS) en als secretaris van de Lions Scheveningen. Illustratief voor zijn betrokkenheid is de organisatie van een borrel en een haring voor de oud-vissers, mannen van het Palm ‘uisje en de Klaverbank, t.g.v. de 90ste jaardag van de Tweede Haven jl. vrijdag.
Tegelijk is Teun van Dijk wetenschapper en verdedigde hij nog in 2019 zijn proefschrift. Met zijn geestkracht en focus ondersteunt hij ieder die in ons stadsdeel en in het bijzonder ons Havenkwartier werken en/of leven.

We feliciteren Teun van Dijk met de onderscheiding en wensen hem nog vele vitale jaren